Wołowina
- Domowy smalec
- Ozorki w galarecie
- Wieprzowy móżdżek
- Gulasz Ilony
- Wieprzowina z grilla w ziołach
- Wieprzowy szaszłyk ze śliwką i papryką
- Imbirowe szaszłyki
- Wołowina w czerwonym winie
- Grillowany boczek w ziołach
- Kurczaki duszone z czosnkiem i estragonem
- Kurczak z rodzynkami
- Kiełbasa wieprzowa pieczona
- Wołowina duszona w winie
- Wołowina duszona ze śliwkami
- Kurczaki z zielonym groszkiem
- Boczek wieprzowy z fasolą
- Ragout z wołowiny Anny
- Żeberka wieprzowe z grochem
- Królik duszony w mleku
- Cietrzewie z kasztanami
- Kurczak douszny w pomidorach z grzybami
- Wołowina z majonezem i ziemniakami zapiekana
- Szaszłyk z wołowiny
- Wołowina duszona w śmietanie
- Roladki wołowe ze słoniną
- Wołowina z ziemniakami i grzybami w śmietanie
- Wołowina smażona w sosie pomidorowym
- Befsztyki w słoninie
- Królik w śmietanie
- Sajgonki
- Steki z ziemniakami po teksańsku
- Wołowina w imbirze po chińsku
- Tadżin z kuskusem po tunezyjsku
- Piersi z kurczaka w słodko-pikantnym sosie
- Ciasteczka ziemniaczane z kurczakiem
- Kurczak po meksykańsku Marzeny
- Mięsne kulki po tajsku
- Mięsne dranie
- Czeski gulasz
- Kurczak po chińsku z orzechami
- Gyros wieprzowy Marzeny
- Potrawka curry z kurczaka Leszka
- Sajgonki z makaronem sojowym
- Schab „ptasie gniazdo”
- Udka kurczaka na sposób węgierski
- Orientalna potrawka z kurczaka
- Szwajcarskie steki z cukinią
- Wołowe kotlety z boczkiem
- Befsztyki z żółtym serem
- Pieczeń wieprzowa oblana piwem
Wieprzowina
- Boczek zapiekany z cebulką i czerwoną papryką
- Pikantne żeberka
- Pikantne polędwiczki wieprzowe
- Golonka na sposób niemiecki
- Zrazy po Duńsku*
- Schab faszerowany
- Panierowane żeberka*
- Polędwiczki wieprzowe w śmietanowym sosie
- Pieczony udziec wieprzowy ala dzik
- Schab pieczony
- Pasztet z młodego prosięcia
- Wieprzowina na ostro
- Golonka po chińsku
- Golonka w galarecie
- Rulon z boczku
- Tokany z wieprzowiny
- Schab rajców
- Rulon staromiejski
- Szaszłyki wieprzowe
- Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami i orzechami
- Kieszonki schabowe z pieczarkami i serem
- Cynaderki wieprzowe z kaszą
- Boczek wieprzowy duszony ze słodką kapustą
- Pieczeń wieprzowa duszona
- Polędwica wieprzowa
- Szynka świeża z młodego wieprza
- Wieprzowina z soczewicą
- Wieprzowina z kurczakiem (Antyle)
- Karkówka Pawie oczko
- Pieczeń pod chrupiącą skórką
- Aromatyczna golonka
- Kotleciki mielone z wędzonką
- Kotlety schabowe zapiekane z serem
- Wątróbka z jałowcem
- Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym
- Filet wieprzowy w orzechowej panierce
- Kotlety wieprzowe duszone
- Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych
- Wieprzowina w potrawce
- Szynka pieczona
- Polędwica faszerowana z sosem winnym
- Głowizna faszerowana
- Golonka na czerwono po chińsku
- Schab z papryką i groszkiem
- Schab w ziołach i boczku
- Duszone żeberka na kapuście
- Schab z sosem powidłowym
- Schab z borowikami
- Świeżyzna
- Rolada z prosięcia