Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gyros wieprzowy Marzeny

Składniki:

  • 30 dag. wieprzowiny
  • 3 łyżki przyprawy do gyrosa
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki półsłodkiego czerwonego wina

    Sałatka:

  • 4 pomidory
  • 2 ogórki
  • sałata lodowa
  • 1 sos vinegret do sałatek

    Przygotowanie:
    Mięso pokroić na drobne kawałki. Przyprawę wymieszać z olejem i z mięsem. Odstawić na 2 godziny pod przykryciem. Potem mięso usmażyć na wolnym ogniu. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. Sałatę porwać na kawałki. Wymieszać i zalać sosem. Wyłożyć sałatkę , a na wierzch mięso.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *