Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Polędwiczki z rozmarynem

Składniki: 60 dag polędwiczek łyżka mąki łyżka masła łyżka oleju 3 jabłka pęczek rozmarynu cebula majeranek sól Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym posypać je rozmarynem i zalać wodą tak aby zakryła całe mięso. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. W między czasie obrane jabłka i cebulę pokroić w…

Schabowe z groszkiem

Składniki: 4 kotlety schabowe ½ op. mrożonego groszku łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schabowe lekko rozbić tłuczkiem po czym na środku każdego plastra zrobić nacięcie tak aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie groszek odcedzić z zalewy i zblanszować go w osolonej wodzie po czym do każdej kieszonki włożyć…

Żeberka w ostrym sosie

Składniki: cebula 2 łyżki oleju 6 łyżek ketchupu 3 łyżki sosu Worcester 2 łyżki octu 4 łyżki soku z cytryny łyżka musztardy 2 łyżki cukru 1 łyżka mieszanych ziół ½ łyżeczki przyprawy chili 2 kg żeberek sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej sos Worcester, ketchup, sok…

Klops z jajkiem

Składniki: 80 dag mielonego mięsa 1 kajzerka ¾ szkl. mleka 1 cebula sól pieprz 4 jajka kilka liści Kaputy włoskiej 2 marchewki por 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko i dodać posiekaną cebulę  oraz namoczoną bułkę. Całość odkładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie kapustę sparzyć wrzątkiem rozłożyć je…

Klopsiki wieprzowe ze śledziową niespodzianką

Składniki: 30 dkg wołowiny bezokości 30 dkg wieprzowiny bezokości 12 dkg czerstwej bułki szklanka mleka 20 dkg filetów śledziowych 2 cebule 2 jajka 4 łyżki musztardy szklanka soku z korniszonów sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć Filety śledziowe namoczyć., osączyć. Mięso umyć osączyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki…