Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Smażone pulpeciki

Idealne do podania na dzisiejszy obiad. Rumiane pulpeciki. Aby je wykonać potrzebujesz: mielonego mięsa, mleka, bułki, cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
  • 1 jajko
  • 1 mała bułka
  • 1 szkl mleka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulka
  • ½ łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia 
 

Złociste pałki z kurczaka

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś podajemy przepis na mocno soczyste pałki z kurczaka, Lista zakupów: pałki z kurczaka, miód, czosnek, tymianek. 
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka 
  • 1 łyżka oleju
  • sok i skórka z 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Pieczony karczek przepisu Uli

Poszukujesz sprawdzonych przepisów? Wypróbuj przepis Uli na pyszny pieczony karczek. Przepis zawiera: karczek, czosnek, oliwę z oliwek, majeranek. 
 

Składniki:

  • ½ kg karczku 
  • 2 łyżki sosu sojowego 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz
 

Żeberka w miodowej marynacie Oli

Poszukujesz sprawdzonych przepisów na żeberka? Wypróbuj przepis Oli na żeberka w miodowej marynacie. Lista zakupów: żeberka, miód, olej, cebula. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 6 łyżek oleju 
  • 3 łyżki miodu 
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego 
  • sól
  • pieprz

Faszerowane papryki Marcela

Poszukujesz nowych, sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Faszerowane papryki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kolorowych papryk, mięsa mielonego, kukurydzy i czosnku.

 

Składniki:

  • 4 papryki o różnych kolorach 
  • 300 g mielonego mięsa drobiowego
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 200 g czerwonej fasoli
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g sera mozzarella
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki octu balsmicznego
  • sól
  • pieprz