Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w miodowej marynacie Oli

Poszukujesz sprawdzonych przepisów na żeberka? Wypróbuj przepis Oli na żeberka w miodowej marynacie. Lista zakupów: żeberka, miód, olej, cebula. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 6 łyżek oleju 
  • 3 łyżki miodu 
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Obraną cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Dodać słodką paprykę.
    Wlać olej, miód, ocet jabłkowy i sos sojowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pierzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka. 
    Odstawić je na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *