Oto przepis jednego z moich ulubionych dań
Składniki:
- 5 kotletów schabowych
- 30dkg pieczarek(można też dodać suszone podgrzybki)
- śmietana
- 15dkg żółtego sera
- 1 papryka
- przyprawy (vegeta,przyprawy do mięs)
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki uducić na patelni.Kiedy ostygną zalać śmietaną i dodać pokrojoną paprykę.Kotlety schabowe rozbić i przyprawić. Na środek nakładać pieczarki i posypywać startym serem. Zawinąć farsz ułożony na mięsie formująć woreczek. Gotowy woreczek związać na górze nicią. Całość ułożyć w brytfance, dodać margarynę i piec w piekarniku ok 45min w 180′.W trakcie pieczenia podlewać wodą. Gdy gotowe, zdjąć nić.
Smacznego
1 comment for “Kieszonki schabowe z pieczarkami i serem”