Składniki: 11/2 kg schabu 2 łyżki oleju szklanka czerwonego wina ½ litra bulionu 8 dkg rodzynek 6 dkg migdałów 6 dkg mielonych migdałów sól, pieprz do smaku szczypta cynamonu Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i obsmażyć na rumiano z każdej strony. Wlać bulion i…
Tag: schabowe
Listy
Kotlety schabowe w ziemniaczanym cieście
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 2 ziemniaki szklanka mleka jajko 5 łyżek mąki sól olej ostra mielona papryka pieprz Przygotowanie: Schab rozbijamy i lekko nacieramy pieprzem i solą. Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, dodajemy mleko,4 łyżki mąki, jajko, sól, paprykę i pieprz. Wyrabiamy ciasto. Kotlety obtaczamy w mące a następnie w cieście. Smażymy…
Listy
Schabowe kotlety w białym winie i sosie sojowym Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów schabowych bez kości 4 łyżki pikantnego keczupu 1 ½ łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki wytrawnego białego wina 1 ½ łyżki drobniutko posiekanego świeżego imbiru 4 łyżki oleju 4 cebulki dymki sól 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta Sposób przyrządzenia: Schabowe kotlety rozbić tłuczkiem. Wymieszać sos sojowy, keczup, wino i Vegetę, podlać kotlety i…
Schab
Schabowe w płatkach kukurydzianych
by Ola Pęcak • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szkl. mąki 1 szkl. mleka jajko 1 op. płatków kukurydzianych sól pieprz papryka w proszku 4 kotlety schabowe 1 szkl. oleju Sposób wykonania: Do mąki wbić jajko i dodać mąkę. Całość dokładnie zmiksować na gęste ciasto. Następnie kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym zanurzać je w cieście i obtoczyć w pokruszonych płatkach. Usmażyć…
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe z grilla
by Jolanta Dutkowska • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów ze schabu 2 cebule 3 łyżki ketchupu 3 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym dodać do niej olej, ketchup oraz posiekaną natkę pietruszki. Następnie kotlety lekko rozbić i posmarować cebulową masą. Piec na ruszcie około 20 minut. Przed podaniem posypać solą oraz pieprzem.