Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2 kotlety schabowe 300 g pieczarek cebula 2 plastry sera 2 plastry szynki sól 1 czerwona papryka mała puszka ananasa kieliszek białego wytrawnego wina koperek jajko pieprz czosnek Sposób wykonania: Kotlety stłuc lekko tłuczkiem po czym oprószyć przeprawami i zalać winem, odstawić na bok na 2 godziny. W między czasie…
Kategoria: Kotlety schabowe
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe z w marynacie
by Jola Nieradka • • 0 Comments
Składniki: 4 kolety schabowe mąka tłuszcz Marynata: 300 ml jogurtu naturalnego ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 6 ziarenek pieprzu łyżka koncentratu pomidorowego starta skórka z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe z czosnkiem i cebulą
by Halina Popko • • 0 Comments
Składniki: 10 kotletów schabowych 1/5 kg cebuli 10 ząbków czosnku majeranek 5 łyżek mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Mięso myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Cebulę obieramy, kroimy w grube półplasterki, czosnek obieramy i miażdżymy. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy…
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe z mozzarellą
by Teresa Rzeczkowska • • 0 Comments
Składniki: kotlety schabowe jajko bułka tarta ser mozzarella ziemniaki sól pieprz seler z zalewy papryka konserwowa 2 marchewki 1 cebula koperek Sposób wykonania: Kotlety rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia na każdym kotlecie…
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe z ziołowym sosem
by Ola Szymoniak • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów schabowych Sos: 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i odstawić na 30 minut. W między czasie kotlety lekko zbić tłuczkiem i obsmażyć na jednej stronie.…