Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe z w marynacie

Składniki:

  • 4 kolety schabowe
  • mąka
  • tłuszcz

    Marynata:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziarenek pieprzu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • starta skórka z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą zalać steki i wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia, steki odsączyć z marynaty, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *