Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe z mozzarellą

Składniki:

  • kotlety schabowe
  • jajko
  • bułka tarta
  • ser mozzarella
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • seler z zalewy
  • papryka konserwowa
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • koperek

    Sposób wykonania:
    Kotlety rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem.
    Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Pod koniec smażenia na każdym kotlecie położyć plasterek sera i trzymać aż się  roztopi.
    W między czasie ziemniaki ugotować a cebulkę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
    Natomiast marchewkę zetrzeć na tarce, selera odsączyć z zalewy a paprykę pokroić w paski.
    Razem wymieszać i doprawić do smaku.
    Kotlety podawać z ziemniakami polanymi cebulka i posypanymi koperkiem oraz warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *