Składniki:
- kotlety schabowe
- jajko
- bułka tarta
- ser mozzarella
- ziemniaki
- sól
- pieprz
- seler z zalewy
- papryka konserwowa
- 2 marchewki
- 1 cebula
- koperek
Sposób wykonania:
Kotlety rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem.
Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Pod koniec smażenia na każdym kotlecie położyć plasterek sera i trzymać aż się roztopi.
W między czasie ziemniaki ugotować a cebulkę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
Natomiast marchewkę zetrzeć na tarce, selera odsączyć z zalewy a paprykę pokroić w paski.
Razem wymieszać i doprawić do smaku.
Kotlety podawać z ziemniakami polanymi cebulka i posypanymi koperkiem oraz warzywami.