Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe z czosnkiem i cebulą

Składniki:

  • 10 kotletów schabowych
  • 1/5 kg cebuli
  • 10 ząbków czosnku
  • majeranek
  • 5 łyżek mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Cebulę obieramy, kroimy w grube półplasterki, czosnek obieramy i miażdżymy. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Do mięsa dodajemy cebulę i czosnek, smażymy. Dodajemy ½ szklanki wody i dusimy, aż schab będzie miękki. Do smaku doprawiamy solą , pieprzem i majerankiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *