Składniki:
- 4 paczki krakersów
- 10 łyżek cukru
- 2 kostki margaryny
- 1 litr mleka
- 10 łyżek kaszy manny
- kwasek cytrynowy
- 2 żółtka
- 2 czerwone galaretki
- 2 czekolady mleczne
- paczka wiórek kokosowych
Sposób przyrządzenia:
Mleko, cukier i kaszę manną gotować na małym ogniu około 5 minut, ciągle mieszając. Odstawić w chłodne miejsce, wystudzić. Margarynę utrzeć z żółtkami i szczyptą kwasku cytrynowego, stopniowo dodawać wystudzoną kaszę manną. Schłodzić. Przygotować galaretkę wg przepisu, schłodzić. Na duża blaszkę wyłożyć krakersy, wylać kaszę manną, polać tężejącą galaretką i ułożyć warstwę krakersów na wierzch. Polać roztopioną czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić w chłodne miejsce.