Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowe kotlety z boczkiem

Składniki:

  • 35 dag mięsa wołowego bez kości
  • 6 dag wędzonego boczku
  • 2 dag margaryny
  • 1/3 szklanki mleka
  • cebula
  • olej
  • jajko
  • 10 kromek bułki
  • ½ kajzerki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso wołowe razem z wędzonym boczkiem zemleć w maszynce.
    Bułkę zalać ciepłym mlekiem, a gdy napęcznieje, trochę odcisnąć.
    Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć i dodać do mięsa.
    Wyrobić te wszystkie składniki, i uformować 10 małych kotlecików.
    Następnie otoczyć je w mące i usmażyć w dużej ilości tłuszczu.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kamilę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *