Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki z żółtym serem

Składniki:

  • 50 dag wołowiny bez kości
  • 8 dag sera edamskiego
  • 8 dag tłuszczu
  • 20 dag cebuli
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokrajać na mniejsze kawałki i zemleć w maszynce z grubszym sitkiem po czym dodać do niego łyżkę oleju, żółtko oraz ser pokrojony w kostkę.
    Całość dokładnie wymieszać i  uformować niezbyt grube, okrągłe befsztyki.
    Cebule obrać, pokrajać na ćwiartki , podsmażyć ja oby troszkę zmiękła.
    Przed podaniem befsztyki podsmażyć z obu stron.
    Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem przybrać ćwiartkami podsmażonej cebuli i posypać zieleniną.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Beatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *