Składniki:
- ½ kg polędwicy wołowej
- 1 szkl śmietanki kremówki
- cebula
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- sól
- biały pieprz
Składniki: ½ kg mielonej wołowiny 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki maki 1 łyżeczka estragonu sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach. Odsączyć je z nadmiaru soku i dodać do mięsa. Wbić całe jajka oraz dodać estragon i czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dokładnie wymieszać i…
Składniki: 40 dag mielonej wołowiny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka ketchupu 4 jajka 2 łyżki startego żółtego sera tłuszcz do smażenia 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa mielonego dodać ketchup, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wyrobić. Następnie z powstałej masy formować małe okrągłe kotlety, które usmażyć…
Składniki: 600 g polędwicy wołowej 2 cebule 4 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczaną polędwicę pokroić na 4 części a cebulę pokroić w krążki, które przyrumienić na części tłuszczu. Wówczas cebulę wyjąć a na tą samą patelni wrzucić mięso oraz resztę masła. Oprószyć go solą oraz pieprzem. Po usmażeniu rozłożyć na nim krzaki…