Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki zapiekane

Składniki:

  • 40 dag mielonej wołowiny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ketchupu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do mięsa mielonego dodać ketchup, oliwę oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wyrobić.
Następnie z powstałej masy formować małe okrągłe kotlety, które usmażyć z obu stron.
Natomiast na drugiej patelni na rozgrzanym maśle posadzić jajka i przed podaniem położyć je na befsztykach.
Posypać startym serem i na kilka minut wstawić do rozgrzanego piekarnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *