Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica na grzance

Składniki:

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 4 kromki bułki
  • 4 cienkie plasterki pasztetu
  • ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka startego parmezanu

Sposób wykonania:
Polędwice wołową pokroić na plastry.
Następnie kromki bułki posmarować masłem oraz pasztetem po czym ułożyć na nich mięso.
Lekko docisnąć  ręką po czym oprószyć solą, pieprzem oraz rozmarynem.
Na wierzchu każdej kromki położyć kawałek masła.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około1 5 minut.
A przed podaniem posypać jeszcze startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *