Składniki:
- ½ kg zielonej soczewicy
- bakłażan
- 4 łyżki oliwy
- ¼ kg pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- kolendra
- sól
- pieprz
Składniki: 1 ½ szkl fasoli perłowej 20 dag żółtego sera 2 łyżki oleju 2 cebule 2 jaja łyżeczka octu sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać przegotowaną woda i odstawić na całą noc. Następnego dnia ugotować ją w tej sam wje wodzie w której się moczyła. W między czasie obraną cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym…
Składniki: 40 dag polędwicy 4 kromki bułki 4 cienkie plasterki pasztetu ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu 2 łyżki masła sól pieprz 1 łyżeczka starego parmezanu Sposób wykonania: Kromki posmarować masłem oraz pasztetem. Następnie ułożyć na nich kotlety. Kotlety oprószyć rozmarynem oraz solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć kawałek masła. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 15…