Składniki:
- 600 g mięsa drobiowego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta ostrej papryki
- 1 jajko
- 1 bułka pszenna
- 1 szkl mleka
- mąka do oprószenia pulpetów
- ½ szkl oleju
- sól
- pieprz
Składniki: 40 dag polędwicy 4 kromki bułki 4 cienkie plasterki pasztetu ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu 2 łyżki masła sól pieprz 1 łyżeczka starego parmezanu Sposób wykonania: Kromki posmarować masłem oraz pasztetem. Następnie ułożyć na nich kotlety. Kotlety oprószyć rozmarynem oraz solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć kawałek masła. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 15…
Składniki: ½ szkl oliwy 1 żółtko 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu winnego 1 kieliszek mleka kromka czerstwej bułki bez skórki sól pieprz Sposób wykonania: Bułkę zamarć mlekiem, odstawić na chwilę aby namokła po czym ją odsączyć z nadmiaru mleka. Wówczas dodać do niej czosnek, żółtka, ocet oraz oliwę. Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitego…
Składniki: 4 bułki kajzerki 15 dag świeżych grzybów 20 dag sera twarogowego 1 cebula 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka parmezanu 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 15 minut. Doprawić do…
Składniki: 2 długie bułki lekko czerstwe 3 jajka 2-3 szklanki mleka 2-3 łyżki mąki łyżka masła 2 posiekane łyżki natki pietruszki sól, pierz do smaku szczypta gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 litr bulion drobiowego Sposób wykonania: Bułki pokroić w grubszą kostkę, dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, masło i natkę pietruszki. Doprawić…