Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z grzybami i serem twarogowym

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
  • 15 dag świeżych grzybów
  • 20 dag sera twarogowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka parmezanu
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
W między czasie do twarogu wbić jajko i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas dodać grzyby, wymieszać i doprawić o smaku.
Natomiast bułki przekroić na pół, usunąć miąższ, posmarować je masłem i napełnić je grzybowym farszem.
Ułożyć je na blasze wysmarowaną masłem posypać je startym parmezanem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać na złoty kolor.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *