Składniki:
- 4 bułki kajzerki
- 15 dag świeżych grzybów
- 20 dag sera twarogowego
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka parmezanu
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
W między czasie do twarogu wbić jajko i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas dodać grzyby, wymieszać i doprawić o smaku.
Natomiast bułki przekroić na pół, usunąć miąższ, posmarować je masłem i napełnić je grzybowym farszem.
Ułożyć je na blasze wysmarowaną masłem posypać je startym parmezanem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać na złoty kolor.
Przed podaniem udekorować listkami bazylii.