Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki wołowe z ziemniakami

Składniki:

  • ½ kg mielonej wołowiny
  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki maki
  • 1 łyżeczka estragonu
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

Sposób wykonania:
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach.
Odsączyć  je z nadmiaru soku i dodać do mięsa.
Wbić całe jajka oraz dodać estragon i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy uformować małe kotlety, które obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
Podawać z ulubionym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *