Składniki:
- ½ kg polędwicy wołowej
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki śmietany
- ½ łyżeczki suszonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Pokrojoną na talarki cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym ją posolić.
W między czasie na osobnej patelni an dużym ogniu przesmażyć mięso pokrojone na wąski paski, oprószone mąką.
Natomiast pieczarki pokrojone na plasterki, przesmażyć na wolnym ogniu.
Wówczas wymieszać z mięso z cebulą i pieczarkami.
Dodać śmietanę oraz koncentrat pomidorowy.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.