Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sajgonki z makaronem sojowym

 

Składniki:

  • 60 dkg mięsa mielonego z łopatki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki przyprawy 5 smaków
  • 2 plasterki imbiru świeżego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g makaronu sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 cm kawałek pory
  • 3 opakowania papieru ryżowe (małe kólka)
  • sos słodko-pikantny

 

 

Sposób przygotowania:
Mięso doprawiamy 2 łyżkami przyprawy 5 smaków,2 łyżkami sosu sojowego, łyżeczką czosnku, 2 plasterkami imbiru drobno pokrojonego. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na 3 godziny.
Po tym czasie obsmażamy mięso na patelni.
Makaron sojowy moczymy i kroimy na kawałki nie za długie. Dodajemy do mięsa.
Jajka kroimy drobno, porę również i wsypujemy do mięsa.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego i łyżką przyprawy 5 smaków.
Mąkę ziemniaczaną wsypujemy do miseczki i zalewamy wodą – około 2 łyżkami.
Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie, gdy będzie miękki to układamy go na desce i brzegi moczymy powstałym klejem z mąki ziemniaczanej – sajgonki będą się dobrze sklejały.
Nakładamy łyżkę farszu i zawijamy. Farsz nakładamy na dole i zawijamy dół do góry, później boki do środka i zwijamy jak roladkę.
Odkładamy do lekkiego podsuszenia i smażymy na brązowy kolor na oleju.
Podajemy z sosem słodko-pikantnym.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *