Składniki:
- ciasto: 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/3 szklanki gorącej wody
- łyżka oleju
nadzienie:
- 5 dkg paluszków krabowych
- 3 cebulki dymki
- papryczka chili
- ząbek czosnku
- mała czerwona papryka
- łyżka sosu sojowego
Sposób wykonania:
- nadzienie: paluszki krabowe, dymkę, papryczkę chili i czerwoną paprykę drobno siekamy, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę.
Mieszamy ze sobą powyższe składniki z łyżką sosu sojowego.
ciasto:
Podane składniki na ciasto wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kulki w kształcie orzechów włoskich. Rozwałkujemy je na stolnicy posypanej mąką na krążki o średnicy około 6 cm. Na każdy krążek ciasta trzymany na dłoni nałożyć łyżeczkę nadzienia. Zwinąć brzegi do góry. Gotujemy na parze około 10 minut.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez zukiel2