Listy Bryndzowe pierogi by Weronika • 15 listopada 2012 • 0 Comments Składniki: 800 g ziemniaków 200 g mąki 1 jajko 100 g wędzonej słoniny 200 g bryndzy 200 g ziemniaków koperek sól Read more →
Listy Pierogi donieckie by Regina • 12 czerwca 2011 • 0 Comments Ciasto Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C sól do smaku Farsz Składniki: 35 dkg mielonej wołowiny 20 dkg mielonej wieprzowiny 1 pokrojona w kostkę cebula 15 dkg obgotowanej kiszonej kapusty sól, pieprz Read more →
Listy Pierogi z kalafiorem i marchewką by Regina • 12 czerwca 2011 • 0 Comments Ciasto Składniki: • 3 szklanki mąki pszennej • 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C • sól do smaku Farsz Składniki: • 1 mały kalafior (różyczki) • 1 marchewka • 2 cebule • 1 łyżka masła • sól, pieprz Read more →
Listy Pierogi z rzodkiewką i cebulą by Regina • 12 czerwca 2011 • 0 Comments Ciasto Składniki: • 3 szklanki mąki pszennej • 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C • sól do smaku Farsz Składniki: • 50 dkg młodych rzodkiewek • 1 cebula • śmietana • sól, pieprz • 1 łyżeczka masła Read more →
Pierogi Słodkie pierożki by Tadeusz Wiśniewski • 19 stycznia 2010 • 0 Comments Składniki: 2 ½ szkl. mąki 1 szkl. wody ½ szkl. cukru 2 łyżki masła ½ łyżeczki soli 1 szkl. konfitur cukier puder cynamon tłuszcz Read more →