Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane żeberka*

Składniki:

  • 1kg żeberek
  • duży pęczek włoszczyzny
  • liść laurowy
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • cebula
  • 2jajka
  • mąka krupczatka
  • sól
  • tarta bułka do panierowania
  • olej i smalec do smazenia (pół na pół)

Sposób przyrządzenia:
W dużym naczyniu zagotowujemy wodę,dodajemy oczyszczoną włoszczyznę ,przyprawy,sól.Oczyszczoneżeberka dzielimy na 8 zgrabnych kawałków .Opłukane wrzucamy do gotującej się włoszczyzny ,zagotowujemy.Stawiamy na średnim ogniu ,gotujemy w odkrytym naczyniu do czasu,aż mięso będzie miękkie(czas gotowania zależy od jakości mięsa).Miękkie zeberka wyjmujemy łyżką cedzawką na deskę ,usuwamy wszystkie kostki i chrząstk.Pozostawiamy do lekkiego przechłodzenia. Na 20 min przed podaniem każdą część mięsa lekko oprószamy solą,panierujemy w mące,jajku i bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu ,rumieniąc z obu stron.Podajemy bardzo gorące z frytkami lub ziemniaczanym puree.Z wywaru można przygotować doskonałą ,esencjonalną zupę. Przepis ten pochodzi z kuchni staropolskiej lecz został ciut zmodyfikowany.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *