Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety rybne w galarecie*

Składniki:

  • 50 dag zmielonych filetów z rybnych
  • porcja włoszczyzny
  • 1 jajko i 1 białko
  • sucha bułka
  • woda lub mleko do namoczenia bułki
  • trochę zielonego groszku lub kukurydzy
  • ogórek konserwowy
  • majonez
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka żelatyny
  • sól,pieprz,troche maggi

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć i lekko wycisnąć,dodać do mięsa,wbić żółtkoi sztywną pianę z 2 jajek.Wymieszać z masą,doprawić do smaku solą i pieprzem.Uformować małe pulpeciki,odłożyć na chwilę do lodówki.Z warzyw,soli,pieprzu,maqggi,odrobiny cukru i około 1,5 litra wody ugotować pikantny wywar.Nie wyjmując warzyw włożyć pulpety i ugotować je na małym ogniu do miękkości,co potrwa ok 20 min .Wyjąć pulpety, przecedzić przez sito wywar, żelatynę namoczyć,dodać do wywaru ,doprowadzić do wrzenia,odstawić.Na głębokim półmisku ułożyć ozdobnie pulpety z warzywami ,zalać je wywarem i wstawić do lodówki aby zastyglo. Uwaga:do galarety dodać posiekaną czerwoną paprykę,jajka ugotowane na twardo,kukurydzę lub groszek,jeśli ktoś chce poeksperymentować nawet kawałki pomarańczy. Galaretkę przybrać majonezem i zieloną pietruszką.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

1 comment for “Pulpety rybne w galarecie*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *