Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: w galarecie

Karp w galarecie Celiny

Jeśli wigilia to nie może zabraknąć na niej karpia. Podajemy przepis Celiny na pysznego karpia w galarecie. Przepis zawiera: filety z karpia, listki laurowe, ziele angielskie i żelatyna. 
 

Składniki:

  • 250 g fileta z karpia 
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 ml wody
  • 4 łyżeczki żelatyny 
  • 1 łyżka octu

 

Pomidory w galarecie Majki

Składniki: 25 ml gotowej żelatyny 500 g pomidorów 1 ząbek czosnku 1 pieprz turecki 5 listków bazylii sól 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób wykonania: Żelatynę przygotować według instrukcji na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia. W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki a następnie zmiksować razem z czosnkiem, pieprzem, solą, 2 listkami bazylii oraz żelatyną.…

Galareta z drobiu

Składniki:

  • 50 dag piersi kurczaka
  • 1.5 litra bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • włoszczyzna jak do rosołu
  • 1 listek laurowy
  • sól, ostra papryka, ziarenka pieprzu czarnego
  • 2-3 białka
  • 6-8 łyżeczek żelatyny
  • 1-2 jajka na twardo
  • zielony groszek

Schab w pomidorowej galarecie

Składniki: 80 dkg pieczonego schabu ½ szklanki soku pomidorowego ½ łyżeczki sosu tabasco 2 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki konserwowego zielonego groszku 15 dkg żelatyny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka i mięso pokroić w plastry. Żelatynę zalać zimną wodą aby napęczniała. Sok pomidorowy przyprawić tabasco, solą i z umiarem pieprzem, wymieszać. W małych foremkach…

Peklowana golonka w galarecie

Składniki: 1 duża golonka jarzyny i warzywa 4 ząbki czosnku sól, pieprz Zaprawa peklująca Składniki: 1 l wody 1i1/2 łyżeczki soli peklującej 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu 2 łyżeczka ziaren kolendry 2 liście laurowe  6 ziaren ziela angielskiego Sposób przyrządzania Przyrządzanie zaprawy: Wszystkie przyprawy utłuc grubo w moździerzu. Wodę zagotować i wsypać wszystkie składniki oprócz…