Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp w galarecie Celiny

Jeśli wigilia to nie może zabraknąć na niej karpia. Podajemy przepis Celiny na pysznego karpia w galarecie. Przepis zawiera: filety z karpia, listki laurowe, ziele angielskie i żelatyna. 
 

Składniki:

  • 250 g fileta z karpia 
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 ml wody
  • 4 łyżeczki żelatyny 
  • 1 łyżka octu

 

Sposób wykonania:

  1. Filety z karpia dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie do garnka wlać 500 ml wody.
    Dodać do niej listki laurowe, ziele angielskie, sól i ziarenka pieprzu.
    Całość zagotować. 
    Wówczas delikatnie dodać do niej rybę.
    Trzymać na małym ogniu około 10 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie wyjąć delikatnie rybę do ostygnięcia.
    Do pozostałego wywaru dodać żelatynę rozpuszczona w odrobinie wody.
    Ułożyć rybę w naczyniu i zalać galaretą.
    Można dodać kawałki warzyw np. marchewkę czy natkę pietruszki. 
    Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
    Podawać skropione octem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *