Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Uszka do świątecznego barszczu Ali

Poszukujesz sprawdzonych przepisów na potrawy wigilijne? Idealnie trafiłeś. Tym razem przepis na uszka do świątecznego barszczu. Lista zakupów: mąka, cebula, jajka i grzyby. 
 

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
  • 2/3 szkl wody
  • sól
  • 5 dag suszonych grzybów 
  • 2 łyżki masła
  • mała cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka tartej bułki
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Na stolnicę przesiać mąkę z dodatkiem soli.
    Dodać letnią wodę i całość dokładnie wyrobić na gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe owinąć w folię aluminiowa i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować.
    Pokroić je na paski a potem na kwadraty.
    Następnie wcześniej namoczone grzyby pokroić a cebule posiekać.
    Wrzucić razem do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Razem przesmażyć po czym zdjąć z ognia.
    Dodać jajko i bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Farsz rozłożyć na kwadratach z ciasta.
    Złożyć na pół po przekątnej, a potem zlepić ze sobą rogi.
    Tak przygotowane uszka wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *