Składniki: ½ kg wątroby drobiowej 2 cebule 3 średnie jabłka 4 łyżki mąki szklanka śmietany kremówki 3 łyżki musztardy kilka łyżek bulionu drobiowego 3 łyżki soku z cytryny szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na…
Kategoria: Drób
Drób
Roladki drobiowe nadziewane orzechami
by Małgorzata Pajewska • • 0 Comments
Drób
Kotlety drobiowe z musem jabłkowym
by Paulina Leśniewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy 8 jabłek 6 Gożdzików szczypta gałki muszkatołowej szczypta imbiru szczypta cukru Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osuszyć pokroić na kotlety, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem, usmażyć kotlety na złocisty kolor. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Włożyć…
Drób
Udka w cytrynie
by Grazyna Kamecka • • 0 Comments
Drób
Udka zapiekane
by Alina Ploch • • 0 Comments
Składniki: 6 udek 5 łyżek majonezu 4 łyżki ketchupu przyprawa do kurczaka łyżka Vegety bułką tarta Sposób wykonania: Udka natrzeć Vegetą i odstawić na całą noc. Następnego dnia ułożyć udka na blasze i polać majonezem oraz ketchupem. Posypać jeszcze bułką tarta. Przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Pod konie pieczenia zdjąć folie aluminiowa…