Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: świąteczny

Pieczona szynka cielęca

Składniki: 1 kg  cielęciny 5 kwaśnych  jabłek 1 ½  łyżki cukru płaska łyżeczka  cynamonu 3 łyżki śmietany 8 dkg masła 1 ½ szklanki jabłkowego wina 2 małe cebule sól, biały pieprz  do smaku Sposób wykonania: Cielęcinę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą, oprószyć pieprzem i przysmażyć  delikatnie na maśle, przełożyć do brytfanki. Na pozostałym…

Wielkanocny chrzan w occie

Składniki: 30 dkg świeżo utartego chrzanu 1 szklanka octu spirytusowego 2 szklanki wody 1 łyżka cukru sól do smaku Sposób przyrządzenia: Chrzan zalać w misce szklanką wrzątku, odstawić przykryty aż wystygnie. Dodać ocet, cukier, sól, wymieszać i odstawić na 15 minut. Tak przygotowany chrzan obsączyć z nadmiaru płynu i przełożyć do czystych, szczelnie zamykanych słoiczków.

Boczek lub schab wieprzowy ze śliwkami

Składniki: 1,5 kg chudego boczku 40 dkg suszonych śliwek bez pestek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym z pokrywą umieścić boczek, podlać wodą, dodać śliwki, przykryć. Piec w piekarniku przez 15 minut, następnie obniżyć temperaturę do 170 stopni C i piec…

Sałatka z sosem z avocado

Składniki: 15 dkg makarony gwiazdki 1 avocado 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku ½ szklanki gęstej śmietany 25 dkg fasoli konserwowanej 15 dkg kukurydzy konserwowanej zielona cebulka 1 papryczka chili nać kolendry pieprz czarny Sposób przyrządzenia: Fasolę i kukurydzę dokładnie opłukać na sicie, pozostawić aby obciekła. Makaron ugotować, odcedzić, zahartować zimną wodą, pozostawić…