Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszone żeberka na kapuście

Składniki:

• 8 wieprzowych żeberek
• 1 mała główka włoskiej kapusty
• 3 cebule
• 1 szklanka rosołu (instant)
• 6 łyżek masła lub margaryny
• 3 łyżki oleju
• 2 łyżki płynnego miodu
• 1 – 2 łyżki musztardy
• 1 łyżeczka mąki
• pieprz cayenne
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Żeberka opłukać i osuszyć, dokładnie natrzeć solą i pieprzem cayenne. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju, podsmażyć żeberka ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zmniejszyć ogień, smażyć żeberka jeszcze przez 15 minut.
Po 10 minutach posmarować miodem. Obrać i umyć cebulę, pokroić na cząstki.
Oczyścić kapustę z uszkodzonych liści, starannie opłukać pod bieżącą wodą, drobno poszatkować.
Rozgrzać w dużym garnku lub w brytfance 5 łyżek tłuszczu, zeszklić cebulę.
Włożyć poszatkowaną kapustę, wlać pół szklanki wody.
Posypać kapustę solą i pieprzem. Gotować na średnim ogniu 10 minut, mieszać w trakcie gotowania.
Wlać do żeberek szklankę rosołu, zagotować.
Zagęścić sos ze smażenia mąką. W tym celu zagnieść łyżeczkę mąki z resztą tłuszczu, uformować małą kulkę.
Wrzucić kulkę do gotującego sosu, mieszać tak długo, aż się rozpuści (w ten sposób unikniemy powstawania w sosie nieapetycznych grudek). Doprawić sos do smaku solą, pieprzem i 1 – 2 łyżkami musztardy.
Wyjąć żeberka na kapustę, podawać bezpośrednio po przygotowaniu ze świeżym, białym pieczywem.

ki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *