Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z soczewicą

Składniki:

• 4 plastry karkówki wieprzowej
• 25 dag ciemnej soczewicy
• 2 marchewki
• 2 cebule
• pęczek natki pietruszki
• pęczek szczypiorku
• 4 szklanki rosołu (instant)
• 3/4 pojemnika kwaśnej śmietany
• 2 – 3 łyżki oleju
• chili
• kilka kropel tabasco
• sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Zagotować rosół w garnku. Wrzucić soczewicę. Gotować przez 1,5 godziny na średnim ogniu pod przykryciem. Obrać po dwie marchewki i cebule. Marchewki dokładnie umyć.
Przygotowane warzywa pokroić w drobną równą kostkę. Wrzucić cebulę i marchewkę do soczewicy na 20 minut przed końcem gotowania, wymieszać. Doprawić mieszankę warzywną do smaku solą, białym pieprzem oraz niewielką ilością tabasco i chili (uwaga, obydwie przyprawy są bardzo pikantne!). Opłukać natkę pietruszki i szczypiorek pod bieżącą wodą, oddzielnie drobno posiekać. Natkę wsypać do warzyw w garnku, szczypiorek wymieszać ze śmietaną. Doprawić sos śmietanowy do smaku solą i białym pieprzem. Rozgrzać na patelni olej. Smażyć kawałki mięsa na gorącym tłuszczu po 7 minut z każdej strony.
Na koniec posypać kotlety solą i pieprzem.
Przełożyć kotlety na cztery talerze, dodać porcje przygotowanej pikantnej jarzynki oraz sos ze szczypiorkiem (najlepiej polać nim kawałki mięsa). Do tak przygotowanej wieprzowiny z soczewicą najlepiej smakują ziemniaki z wody lub piure ziemniaczane.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *