Składniki:
- polędwiczki wieprzowe
- kolorowe papryki
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- papryka słodka, pieprz, sól
- ziele angielskie, liść laurowy
Sposób przyrządzenia:
Polędwiczki dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w skośne plastry o grubości około 1 cm, lekko rozbijamy dłonią w worku nylonowym. Obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wywarem mięsno jarzynowym. Paprykę obieramy, czyścimy z gniazd nasiennych. kroimy w gruby „makaron” i podsmażamy na tłuszczu razem z cebulą pokrojoną w pół plastry, przekładamy do garnka z mięsem, dodajemy przecier i przyprawy. Dusimy kilkanaście minut.
1 comment for “Pikantne polędwiczki wieprzowe”