Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak douszny w pomidorach z grzybami

Składniki:

  • 1,2 kg kurczaka
  • 300-400 g grzybów
  • 2-3 cebule
  • 2-3 pomidory
  • 6-9 łyżek masła
  • 1 – 1 ½ szkl. bulionu
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kurczaka pokroić na mniejsze porcję, które podsmażyć na rozgrzanym maśle po czym przełożyć je do gęsiarki.
    Następnie na tej samej patelni przesmażyć posiekaną cebulę i pokrojone grzyby.
    Doprawić do smaku solą i po 20 minutach dodać pokrojone pomidory.
    Trzymać na ogniu jeszcze przez 10 minut i dodać do kurczaka.
    Całość zalać gorącym bulionem i   trzymać na ogniu do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *