Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z drobiu

Smażone gęsie wątróbki

Składniki: 500 g gęsich wątróbek 250 ml mleka 2 łyżki maki 3 łyżki  skalrowanego  masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Po tym czasie je odcedzić, oczyścić z błon i pokroić na plastry, które oprószyć mąką. Następnie smażyć je na silnym ogniu na rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej…

Pierś indyka w miodzie

Składniki: 800 g piersi indyka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 3 łyżki masła Sposób wykonania: Piersi indyka oprószyć solą oraz pieprzem po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie posmarować mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i masłem. Ponownie wstawić do…

Kurze wątróbki z cebulką

Składniki: 500 g kurzych wątróbek 250 ml mleka 2 łyżki mąki 1 cebula 3 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę. W między czasie posiekaną cebulkę zarumienić na łyżce rozgrzanego tłuszczu. Następnie wątróbki odsączyć z mleka, oprószyć mąką i obsmażyć na reszcie tłuszczu. Na sam koniec wymieszać z…

Pieczeń z indyka na zimno

Składniki: 800g piersi z indyka 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć go do brytfanny. Następnie polać jeszcze całość roztopionym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. W trakcie podlewać  mięso odrobiną wody. Po upieczeniu zawinąć mięso w folie aluminiową…

Filety pod marchewkową pierzynką

Składniki: 3 filety drobiowe 3  marchewki 250 ml. majonezu sól pieprz olej bazylia Przygotowanie: Filety kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Układamy w wysmarowanej olejem brytfannie. Marchewki ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem. Danie zapiekamy 40 minut w temp. 160 stopni. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad