Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kurczaka

Złociste pałki z kurczaka

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś podajemy przepis na mocno soczyste pałki z kurczaka, Lista zakupów: pałki z kurczaka, miód, czosnek, tymianek. 
 

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka 
  • 1 łyżka oleju
  • sok i skórka z 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Pałki z kurczaka przepisu Marleny

Wypróbuj przepis Marleny na pyszne pałki z kurczaka. Do jego wykonania potrzebujesz: pałek z kurczaka, ketchupu, musztardy i miodu. 
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 5 łyżek ketchupu 
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka musztardy 
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 ząbki czosnku 
  • sól
  • pieprz
 

Kurczak pieczony w całości Malwiny

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na kurczaka pieczonego w całości to idealnie trafiłeś. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: niedużego kurczaka, tymianku, czosnku, kurkumy. 
 

Składniki:

  • 1 kurczak w całości
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • pieprz
 

Pałki z kurczaka Celi

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pałki z kurczaka Celi. Lista zakupów: pałki z kurczaka, oliwa z oliwek, czosnek, zioła prowansalskie. 
 

Składniki:

  • 10 pałek z kurczaka
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
 

Ostre skrzydełka Ewy

A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli pomysł Ewy na ostre skrzydełka. Przepis zawiera: skrzydełka, ostrą paprykę, chilii, ocet balsamiczny, miód. 
 

Składniki:

  • ½ kg skrzydełek 
  • 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego chilii 
  • 4 szczypty kolorowego pieprzu
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • sól