Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany boczek w ziołach

Składniki:

  • boczek surowy 10 plastrów cienkich
  • olej 1/2 szklanki
  • czosnek 3 ząbki
  • rozmaryn
  • majeranek
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Boczek należy oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki należy włożyć
    posiekany bardzo drobno czosnek, wszystkie zioła i olej. Wszystko
    dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną bejcą należy smarować plastry
    boczku, po posmarowaniu należy włożyć boczek do lodówki na pół godziny.
    Boczek po wyjęciu należy grillować przez kilka minut( około 5).

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *