Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragout z wołowiny Anny

Składniki:

  • 800 g mięsa wołowego
  • ½ łyżki maki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • pęczek zieleniny
  • 1-2 kwaskowe jabłka
  • 6-8 ziemniaków

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na mniejsze kawałeczki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Natomiast kości porąbać i zagotować we wrzącej wodzie po czym przecedzić.
    Mąkę przesmażyć na rozgrzanym maśle, rozprowadzić ją bulionem, wrzucić mięso oraz jabłka i ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 20 minut.
    Przed podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *