Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby w sosie winnym

Składniki:

  • 500 g grzybów
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szkl. półwytrawnego wina
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 marchewki
  • 1 pomidor
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1.  
    Grzyby pokroić w paseczki, po czym oprószyć je solą i zalać winem.
    Trzymać na ogniu około 20 minut pod przykryciem.
    W między czasie cebule i koperek posiekać, pomidora pokroić w kostkę a marchewki zetrzeć na tarce.
    Wszystkie składniki połączyć z grzybami.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, olejem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *