Składniki: 500 g mieszanki grzybów 1 ząbek czosnku 2 cebule 5 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać a grzyby pokroić w kostkę i razem przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na sam koniec posypać posiekaną natka pietruszki. Grzyby najlepiej smakują ze…
Kategoria: Grzyby
Grzyby
Podgrzybki na grzankach
by Weronika Gajda • • 0 Comments
Składniki: 500 g podgrzybków 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz natka pietruszki wek Sposób wykonania: Bułkę pokroić na szerokie kromki, które natrzeć rozgniecionym czosnkiem, wówczas wstawić Dor rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec. W między czasie cebulę posiekać a grzyby pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Na podpieczonych kromkach rozsmarować grzyby z cebulką…
Pieczarki
Krokiety z kapustą i pieczarkami
by Zygmunt Zachariasz • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. mleka 25 dag mąki 2 jajka sól 0, 5 kg mięsa 25 dag pieczarek 25 dag kiszonej kapusty 3 marchewki pieprz Sposób wykonania: Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto, z którego usmażyć naleśniki. Następnie ugotowane mięso oraz marchewkę zemleć w maszynce. Natomiast kapustę ugotować, poszatkować i dodać do mięsnej…
Pieczarki
Gołąbki z pieczarkami
by Lidia Głuszak • • 0 Comments
Pieczarki
Babeczki z pieczarkowym farszem
by Urszula Grześkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki żółtko ½ szkl. śmietany ½ kostki margaryny szczypta soli Farsz: 400 g pieczarek 2 cebule 4 łyżki masła 4 łyżki oleju sól pieprz 100 g żółtego sera Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtko, śmietanę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową…