Składniki: 1 szkl. mleka 25 dag mąki 2 jajka sól 0, 5 kg mięsa 25 dag pieczarek 25 dag kiszonej kapusty 3 marchewki pieprz Sposób wykonania: Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto, z którego usmażyć naleśniki. Następnie ugotowane mięso oraz marchewkę zemleć w maszynce. Natomiast kapustę ugotować, poszatkować i dodać do mięsnej…
Kategoria: Pieczarki
Pieczarki
Gołąbki z pieczarkami
by Lidia Głuszak • • 0 Comments
Pieczarki
Babeczki z pieczarkowym farszem
by Urszula Grześkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki żółtko ½ szkl. śmietany ½ kostki margaryny szczypta soli Farsz: 400 g pieczarek 2 cebule 4 łyżki masła 4 łyżki oleju sól pieprz 100 g żółtego sera Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtko, śmietanę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową…
Pieczarki
Pieczarki z parówkami i serem
by Berenika Madalińska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg parówek 25 dag pieczarek 25 dag żółtego sera 2 pomidory 4 cebule 2 papryki mielona ostra papryka olej sól pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone w plasterki pieczarki i parówki oraz pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około…
Pieczarki
Nadziewane pieczarki z szynką i papryką
by Bożena Trębacz • • 0 Comments
Składniki: 15 dag żółtego sera 15 dag szynki 3 pieczarki cebula ½ czerwonej papryki 2 łyżki oleju bazylia natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki iw wydrążyć trochę miąższu z kapeluszy. Odcięte nóżki, paprykę, cebulę oraz szynkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek. Następnie posiekaną natkę…