Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z parówkami i serem

Składniki:

  • 1 kg parówek
  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag żółtego sera
  • 2 pomidory
  • 4 cebule
  • 2 papryki
  • mielona ostra papryka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone w plasterki pieczarki i parówki oraz pokrojone w kostkę pomidory i paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie przełożyć całość do naczynia żaroodpornego , posypać całość startym serem iw stawić do rozgrzanego piekarnika na około5  minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *