Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: skałdniki

Przekąska z cukinii

Składniki: 1 cukinia 10dag.tyżu 1 szt. piersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 kuli mozzaerlli ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Mięso natrzeć solą, pieprzem i pokroić w kostkę. Przesmażyć na oleju dodając zmiażdżony czosnek, pokrojone w kosteczkę papryki, pokrojoną w krążki cebulę, i ryż.…

Borowiki w chrupiącej panierce

Składniki: 1/2 kg. borowików 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki maki jajko sól pieprz olej 1/2 pęczka  natki pietruszki   Przygotowanie: Grzyby oczyścić, odciąć korzonki i zalać letnią przegotowaną wodą. Odstawić na noc, a następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Odcedzić. Oprószyć pieprzem. Jajko rozbełtać z solą. Grzyby obtaczać w…

Bomba witaminowa

Składniki: 20 dag. piersi z kurczaka 20dag.fasolki szparagowej 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 główka sałaty 2 brzoskwinie sól pieprz oliwa Przygotowanie: Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Mięso natrzeć solą i pieprzem i pokroić w plastry. Brzoskwinie obrać, a miąższ pokroić w kostkę. Mięso i brzoskwinie ułożyć na ruszcie i grillować 15 minut. Sałatę porwać…

Zupa rybna z warzywami (MG)

Składniki: 1/2 kg. białej ryby 1 papryka 1 por 1 cytryna 1/2 szklanki śmietany sól łyżka mąki kilka listków natki pietruszki listek laurowy pieprz 1o1/2 litra wody Przygotowanie: Rybę kroimy w plastry jednakowej wielkości. Por siekamy w kosteczkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy  na równe krążki i grubości 1cm.Do garnka wlewamy wodę, a…