Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzybowe

Koźlaki apertyzowane

Składniki: 1 kg kożlaków 10 dag soli Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić i osuszyć. Następnie pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Odstawić na bok na 24 godziny. Po tym czasie odsączyć z nadmiaru puszczonego soku i przełożyć grzyby do słoików. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 30 minut. Przechowywać  w ciemnym i chłodnym miejscu. Natomiast przed…

Grzyby z orkiszem

Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku gruboziarnista sól 300 g grzybów ¼ szkl wytrawnego sherry 2 szkl ugotowanego orkiszu Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek. Oprószyć sola i smażyć około 5 minut. Po tym czasie dodać grzyby  i trzymać na ogniu kolejne 5 minut. Następnie wlać…

Grzyby mun duszone z porem

Składniki: 50 g suszonych grzybów mun 1 por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu czosnkowego z miodem 2 łyżki oliwy z oliwek odrobina sambalu Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby wrzucić do wrzątku i odstawić na około 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie odcedzić, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie pokrojonego pora…

Grzyby duszone w ziołowym sosie

Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 2 cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 2 łyżki gęstej śmietany szczypta mielonego ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać drobno pokrojone grzyby i trzymać…