Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby z orkiszem

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • gruboziarnista sól
  • 300 g grzybów
  • ¼ szkl wytrawnego sherry
  • 2 szkl ugotowanego orkiszu

Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek.
Oprószyć sola i smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać grzyby  i trzymać na ogniu kolejne 5 minut.
Następnie wlać sherry i gotować 2-3 minuty, aż sherry odpruje, wówczas dodać orkisz i podgrzać całość na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *