Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone pieczarki z tymiankiem

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • ½ łyżeczki soli
  • szczypta płatków suszonej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Do miseczki przełożyć grzyby, skropić je oliwa z oliwek.
Dodać tymianek, sól oraz płatki czerwonej papryki/.
Całość dokładnie wymieszać po czym rozłożyć je na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekaj około 30 minut.
Przed podaniem skropić jeszcze octem balsamicznym i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *