Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana czerwona cebula

 

Składniki:

 

  • 2 czerwone cebule
  • 1 l wody
  • ½ szkl octu z białego wina
  • ½ szkl zimnej wody
  • ½ szkl miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ziarenek pieprzu
  • ½ łyżeczki ziela angielskiego

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w półplasterki po czym wrzucić do 1 litra wrzącej wody, odstawić na 5 minut.
W między czasie ocet wymieszać z miodem, zimną wodą, solą, pieprzem oraz zielem angielskim.
Po 5 minutach odcedzić cebulę i dodać ja do marynaty.
Odstawić ponownie na 10 minut po czym przełożyć do słoika.
Szczelnie zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *