Składniki:
- 500 g czerwonej cebuli
- 125 ml wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki brązowego cukru
- 70 ml octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki:
Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 ząbek czosnku 225 g długoziarnistego ryżu 700 ml rosołu z ryby 1 liść laurowy sól pieprz 400 g oczyszczonych krewetek ser feta Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekana cebulę oraz czosnek i pokrojoną w paseczki paprykę. Trzymać około 5 minut na ogniu…
Składniki: ½ szkl cukru sok z 1 cytryny 6 czerwonych pomidorów 6 żółtych pomidorów ¼ szkl posiekanej czerwonej cebuli ¼ szkl posiekanej kolendry Sposób wykonania: Do rondelka wlać ½ szkl wody i wsypać cukier, gotować na małym ogniu, aż cukier sie rozpuści i zacznie tworzyć się karmel. Wówczas dodać sok z cytryny i całość dokładnie…
Składniki: ½ kg szpinaku ¼ szkl oliwy z oliwek ½ kg ziemniaków ugotowanych na pół miękko 1 czerwona cebula 20 czarnych oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w półplasterki. Trzymać na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie zdjąć z…
Składniki: 1 pęczek rukwi wodnej 2 główki cykorii 1 czerwona cebula 250 g zielonej fasoli szparagowej Sos: 1/3 szkl octu balsamicznego 1/3 szkl oleju roślinnego 1/3 szkl oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego szczypiorku 125 g sera roquefort sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną cykorię przekroić w poprzek na 3 części, cebulę na krążki, rukiew na…