Składniki:
- 500 g czerwonej cebuli
- 125 ml wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki brązowego cukru
- 70 ml octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 ząbek czosnku 225 g długoziarnistego ryżu 700 ml rosołu z ryby 1 liść laurowy sól pieprz 400 g oczyszczonych krewetek ser feta Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekana cebulę oraz czosnek i pokrojoną w paseczki paprykę. Trzymać około 5 minut na ogniu…
Składniki: ½ szkl cukru sok z 1 cytryny 6 czerwonych pomidorów 6 żółtych pomidorów ¼ szkl posiekanej czerwonej cebuli ¼ szkl posiekanej kolendry Sposób wykonania: Do rondelka wlać ½ szkl wody i wsypać cukier, gotować na małym ogniu, aż cukier sie rozpuści i zacznie tworzyć się karmel. Wówczas dodać sok z cytryny i całość dokładnie…
Składniki: ½ kg szpinaku ¼ szkl oliwy z oliwek ½ kg ziemniaków ugotowanych na pół miękko 1 czerwona cebula 20 czarnych oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w półplasterki. Trzymać na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie zdjąć z…
Składniki: 1 pęczek rukwi wodnej 2 główki cykorii 1 czerwona cebula 250 g zielonej fasoli szparagowej Sos: 1/3 szkl octu balsamicznego 1/3 szkl oleju roślinnego 1/3 szkl oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego szczypiorku 125 g sera roquefort sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczoną cykorię przekroić w poprzek na 3 części, cebulę na krążki, rukiew na…